Torbjørn Vereide er særs nøgd med tala Arbeidarpartiet får på mai-målinga til Firda, Firdaposten og Sogn Avis. Her er han saman med Kamzy Gunaratnam og Jonas Gahr Støre på landsmøtet til Arbeidarpartiet i Oslo i april. Foto: Terje Pedersen/NTB.

Ap kraftig opp på meiningsmåling i Sogn og Fjordane

Arbeidarpartiet hoppar 4,8 prosent opp, til 22,1 prosent, på ei meiningsmåling for mai månad i Sogn og Fjordane. Resultatet ville sikra førstekandidaten plass på Stortinget om det var val i dag

Det viser ei meiningsmåling som InFact har utført for Firda, Firdaposten og Sogn Avis.

– Dette er faktisk utruleg kjekt å høyre. Eg opplever at laget vårt har blitt flinkare til å løfte fram politikken, og dreg meir i same retning. Vi får utteljing for å snakke om vår eigen politikk, seier førstekandidat Torbjørn Vereide for Ap i Sogn og Fjordane til Firda.

Senterpartiet er framleis størst i det gamle vestlandsfylket med 36,4 prosent oppslutnad, men dei går ned 3,8 prosent frå førre måling. Dei er likevel sikra to plassar på Stortinget om dette blir valresultatet.

Aleksander Øren Heen. Foto: Senterpartiet

– Dette er framleis historisk gode tal for oss, og det er svært gledeleg at Senterpartiet sikrar to mandat frå Sogn og Fjordane. Det kan vera avgjerande for å få eit regjeringsskifte, seier andrekandidat Aleksander Øren Heen for Senterpartiet i Sogn og Fjordane til Sogn Avis.