Heim   >   Nyhende   >   Tørt vêr i vente

Tørt vêr i vente

I store delar av landet er det venta tørt vêr denne veka, men i grensetraktene på Austlandet kjem det første snøfallet for vintersesongen.

Dei største moglegheitene for snø inn mot helga er på Austlandet, spesielt i grensetraktene aust for Lillehammer og aust for Oslo, opplyser vakthavande meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Der kjem det 10 til 15 centimeter snø frå fredag ettermiddag til laurdag ettermiddag. Spesielt Trysil ligg godt an, seier Fagerlid, som legg til at det er venta langt mindre nedbør vest for Oslo.

Snørekord i Tromsø

I Tromsø er det 97 år sidan det har vore like mykje snø på denne tida av året. Snødjupna i Tromsø ligg onsdag på 70 centimeter.

– Ein må leite i historiebøkene for å finne noko liknande. Sist gong det var så mykje snø i Tromsø så tidleg på hausten, var i 1922, seier han.

Også på Svalbard vil det kome fleire dagar med snø. I resten av Nord-Noreg vil likevel snøen slutte å falle inn mot helga. På vidda er det venta mellom 25 og 30 kuldegrader, men temperaturen òg i Tromsø vil ligge på ei tosifra tal minusgrader.

– Generelt blir det tørt og kaldt inn mot helga i heile Nord-Noreg på grunn av eit høgtrykk som går mot Nord-Skandinavia, seier Fagerlid.

Fint vêr i Midt-Noreg

I Midt-Noreg vil vêrbildet sjå relativt likt ut. I Trondheim er det venta mange minusgrader, særleg om natta. Det kan òg kome små mengder snø frå aust laurdag, men Fagerlid varslar tørr vêrtype i regionen i ei veke.

– Det er venta nokre byer onsdag og tidleg torsdag, gjerne då regnbyer i ytre strøk og snøbyer i høgda. Men torsdag skal det klarne opp, og det vil bli ganske fint vêr fredag, laurdag og kanskje til og med delar av søndag, seier Fagerlid.

Tåkefare

Også på Vestlandet er det venta lite nedbør. Der er det òg venta plussgrader i ytre strøk på dagtid.

– Her er det langt mildare vêr enn lenger nordover, men det er ein viss tåkefare på Vestlandet, seier meteorologen.

På Sørlandet vil bildet bli prega litt av vestlandsvêret og litt av austlandsvêret, seier meteorologen. Anna enn små mengder nedbør, er det venta tørt vêr og plussgrader på dagtid. (©NPK)